Ο Luca Malighetti είναι συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της LUMI Srl, ανεξάρτητης συμβουλευτικής εταιρείας ακινήτων. Προτού ιδρύσει την δική του εταιρεία, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Värde Partners, υπεύθυνος για επενδύσεις σε ακίνητα στην Ιταλία. Tο 2014 έγινε μέλος της Värde και δημιούργησε το αντίστοιχο γραφείο στην Ιταλία. Έκτοτε, η Värde έχει επενδύσει πάνω από €1 δις. σε διάφορες συναλλαγές στον τομέα των ακινήτων και των NPL στη χώρα. O Luca έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Guber Bank (NPL servicer με τραπεζική άδεια), και αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κατασκευαστικής εταιρείας Borio Managiarotti με έδρα το Μιλάνο. Διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Dedica Anthology (πρώην Boscolo Hotel Group), που εξαγοράστηκε από τη Värde το 2017 και πωλήθηκε στο Covivio Hotel τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πριν ενταχθεί στη Värde, ο Luca εργάστηκε για 11 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Real Estate Fund της Carlyle Group, όπου κατά τη διάρκεια της θητείας του επένδυσε €200 εκ. και εξασφάλισε συνολικές πωλήσεις 1,5 δις ευρώ. Επίσης, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και CFO της Carlyle Real Estate SGR SpA, που ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό τη διαχείριση real estate συναλλαγών στην Ιταλία. Πρωτύτερα, εργάστηκε για την Lazard στην ομάδα του real estate.

Ο Luca είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Bergamo στην Ιταλία και παρακολούθησε ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος στο Πανεπιστήμιο του Reading (UK).